Afleveringer til arkivet

Fotografi fra Københavnsvej på Ølby Lyng

Arkiverne er afhængige af donationer fra lokalområdet, for at kunne sikre at samlingerne kan belyse områdets historie og udvikling. Lokalarkivernes samlinger afspejler livet i de lokale samfund og vi er interesserede i mange typer af materialer. Du kan altid henvende dig til arkivets personale og få en snak, hvis du er i tvivl.

Husk: Når du afleveret materiale til arkivet, skal du tage stilling til om der må være adgang til materialet, eller om der skal være en klausul på, som regulerer tilgængeligheden. Du kan derfor trygt aflevere også personlige papirer.

Hvordan gør man:
Hvordan forholder man sig hvis man ønsker at foretage en aflevering til det lokale arkiv? Du kontakter arkivet på e-mail, telefon, med et brev eller ved selv at møde op i åbningstiden. Vi er interesserede i alle typer af informationer på alle typer af medier om lokalområdet.

For eksempel:

  • Billeder, film, fotos
  • Skriftligt materiale der belyser livet i lokalområdet
  • Personlige beretninger og optagelser osv.
  • Dagbøger
  • Der er faktisk ikke ret meget vi som udgangspunkt ikke vil være interesseret i at modtage eller i hvert fald se på.
Samme sted på Københavnsvej, Ølby Lyng, i dag

Vores opgave er at sikre den lokale kulturarvs bevarelse til glæde for nuværende og kommende generationer. Det kan vi kun gøre sammen med dig! Vi modtager alle slags arkivalier, som f.eks. fotografierne her på siden.

Vi har også interesse i nye fotografier af området, da de også – måske før end man tror det – får historisk dokumentationsværdi.

Hent liste over indleveringer til Højelse Sognearkiv i 2015 (PDF-fil, 49 KB).

Køge Arkiverne er åbne igen!
Vi kan kontaktes på byarkiv@museerne.dk.