Generalforsamling Byarkivets Venner

Dagsorden for generalforsamling i Køge Byarkivs Venner onsdag den 19. maj 2021 kl.19.30 Af hensyn til forsamlingsforbud er det nødvendigt at tilmelde sig her. Hvis det driller, ring til formand Ole Struer 2071 8665. Generalforsamlingen afholdes igen i år på Teaterbygningen i Køge med følgende dagsorden: 1) Valg af dirigent 2) Formandens beretning v/formand Ole … Read more

Vil du være med til Hold Hjernen Frisk?

Vil du være med til at arrangere sjove, hyggelige og udfordrende aktiviteter for krop og sjæl? Så kom og vær med, når KøgeBibliotekerne og Køge Arkiverne planlægger næste sæson af de populære ’Hold Hjernen Frisk’ aktiviteter for alle 65+.

Hold Hjernen Frisk løber af stablen til efteråret, men allerede nu skal det hele planlægges – og bibliotekerne har brug for din hjælp!

Det er femte gang, at vi laver Hold Hjernen Frisk, og alle forudgående år er vi som arrangører blevet blæst bagover, når deltagerne er kommet med nye og utrolig gode ideer til aktiviteter, som kunne være spændende at prøve af til næste sæson. Derfor prøver vi i år at invitere alle initiativrige sjæle med til at arrangere forløbet helt fra start. Vi hjælpes naturligvis ad og planlægger i fællesskab, så man skal ikke være nervøs for at kaste sig ud i det. Det er sådan set bare at dukke op med godt humør og lidt gåpåmod” forklarer bibliotekar Anders Kragh Sørensen.

Formålet er at inspirere seniorer til et mere aktivt og sundere liv – fysisk, mentalt og socialt. Rasmus Thorup, der er ny bibliotekar i Køge, ser også frem til at komme i gang, og han glæder sig især til at møde alle deltagerne. ”Det har overrasket mig, hvor opfindsomt Hold Hjernen Frisk er i Køge Kommune med for eksempel aftensang, skovbadning og mindfulness i naturskønne omgivelser. Så længe det er hyggeligt, og vi bevæger kroppen samt ’de små grå’, er det kun fantasien, der sætter grænser”, siger han med et smil.

Hvis du har en god idé til en aktivitet, eller du bare har lyst til at skabe godt humør i fællesskabet, så er det dig, vi har brug for. Ingen idé er for stor eller for lille. Husk, at det vigtigste altid er nysgerrighed, fællesskab og godt humør.

Vi mødes tirsdag d. 25. maj kl. 10.00 på Køge Bibliotek i Studieområdet.

Det er gratis, men der er begrænsede antal pladser, så husk at booke billet på www.koegebib.dk eller kontakt bibliotekar Anders Kragh Sørensen på anders.kragh.soerensen@koege.dk

Hold Hjernen Frisk foregår lokalt i et samarbejde mellem Køge Arkiverne, KøgeBibliotekerne og Sundhed, Træning og Rehabilitering (Køge Kommune). Vi støttes af DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet.

Arkiverne lukker igen – næsten.

Motiv fra Herfølge-fest 1977, fotografi af Peter Klein. Fra den 24.9.2016 kan hele udstillingen ses på Lokalarkivet i Herfølge.

Først måtte arkiverne åbne sammen med biblioteker og museer den 21.4. Men pludselig måtte vi ikke alligevel. Så Køge Arkivernes læsesale er lukket igen! Dog er Lokalhistorisk Arkiv for Herfølge-Sædder Sogne krøbet igennem Kulturministeriets nåleøje og får lov at holde åbent – fordi arkivet ligger på et bibliotek. Derimod skal Skovbo Lokalhistoriske Arkiv, Højelse Sognearkiv … Read more

Hurra! Køge Arkiverne genåbner fra 21. april

4 måneder har arkiverne været lukket ned på grund af corona. Vi GLÆDER os til at byde velkommen indenfor fra i morgen, onsdag den 21. april.

Byarkivet har åbent med tidsbestilling tirsdag-onsdag-torsdag kl. 10-16
Herfølge har åbent tirsdag kl. 10-12.
Højelse Sognearkiv har åbent torsdag kl. 13-17.
Skovbo Lokalhistoriske Arkiv har åbent torsdag kl. 13-18.

På Byarkivet beder vi om, at du bestiller tid, før du kommer. Det kan ske på byarkivmuseerne.dk eller på telefon 31165360.
Tidsbestillingen er indført for at kunne overholde forsamlingsforbuddet på 10 personer.

På Lokalhistorisk Arkiv for Herfølge-Sædder sogne holder vi åbent tirsdag formiddag kl. 10-12 og efter aftale. Har du brug for at komme på et andet tidspunkt? Ring 5667 2532 eller skriv til herfoelgearkiv@koege.dk. Kommer du ikke igennem? Kontakt Byarkivet.

Mundbind og coronapas
Vi skal checke dit coronapas ved ankomst, så husk at have det med, enten på skærm eller papir. Og ID.

Når du bevæger dig rundt på arkivet, skal du bære mundbind. Vi har selvfølgelig også sørget for sprit.

Hvis du har symptomer på Corona, skal du blive hjemme.

Køge Arkiverne er åbne igen!
Husk tidsbestilling ved besøg på Køge Byhistoriske Arkiv.
Vi kan kontaktes på byarkiv@museerne.dk.