Nattens Nyheder

“Jagtforeningens Vejviser eller Nattens Nyheder”. Bag tidssktiftet med dette aparte navn, stod “universalgeniet” Niels Nielsen.

Niels Nielsen var en fattig mand, som havde forskelligt løst arbejde “på sognet”. Han havde forskellige mindre jobs og levede blandt af at omvende såler under træskoene for folk. Han boede også flere forskellige steder: I Svansbjerg, i Køge og i Ankerstræde.

Niels Nielsen er kendt for at stå bag:

• Jagtforeningens Vejviser eller Nattens Nyheder 1880-85
• Illustreret Hønseavlertidende 1890-92
• Mange forskellige opfindelser
• Stiftede Assuranceforening for Krybskytter, Sædder Skole 1879

Det var måske grunden til at han kaldte sig selv “Universalgeni”. Han levede under mottoet “Vildtet er for Alle – Lad Bøssen bare knalde” Niels Nielsen mente i øvrigt at man skulle have lov at skyde jagtbetjentene halvt ihjel. Der er ingen tvivl om at det var en farverig personlighed. Der er god mulighed for at dykke ned i denne spændende person i arkivet i Herfølge.

Arkivet har via Den danske Ambassede i Berlin fået tilsendt et hæfte med flere originale eksemplarer af Nattens Nyheder. Den har vi digitaliseret og lagt på hjemmesiden til glæde for gæsterne.

Desværre er kvaliteten af universalgeniets hjemmelavede tryk meget dårlige og derfor svære at læse. Skulle det knibe med at tyde billederne, er man derfor altid velkommen på Køge Byhistoriske Arkiv for at læse mere.

Både Køge Byhistoriske Arkiv og Lokalhistorisk Arkiv for Herfølge-Sædder Sogne har materiale om Niels Nielsen.

Se publikationen her nedenfor:

Køge Arkiverne er åbne igen!
Husk tidsbestilling ved besøg på Køge Byhistoriske Arkiv.
Vi kan kontaktes på byarkiv@museerne.dk.