Program

Her finder du det aktuelle program for Køge Byarkivs Venner, forår 2018

Bjørn Jensen – “Mit liv som kørende ostehandler”

Kom til foredrag med den kendte ostehandler Bjørn Jensen og få samtidig smagsprøver på ostene fra forretningen.

Tid: Torsdag den 4.10.2018 kl. 19.30
Sted: Rådhuskantinen, Køge Rådhus. Adgang gennem museums- haven, Nørregade 4. OBS! Vær opmærksom på adressen.

Jeg er jo »arveligt belastet«, hvad angår interessen for handel med ost – min far har i alt handlet med ost i 48 år. Som dreng kørte jeg både med ham ud til kunderne på landruten efter skoletid og i ferierne, og jeg var også med på Torvet i Køge om lørdagen. Derfor valgte jeg karrieren som kommis fra, og blev selvstændig kørende ostehandler”.

Sådan fortæller Bjørn Jensen i sine erindringer. 

Alle køgensere kender Bjørn og Ulla Jensen, som “altid” har haft ostevognen på Torvet. Der er vist ikke mange køgensere, som ikke kender eller har handlet med Bjørn og Ulla gennem årene.

Bjørn har sammen med Ulla Jensen og med god hjælp fra Jytte Thoudahl nedskrevet sine erindringer. Disse erindringer danner udgangs-punkt for foredraget. Vi kommer til at høre om forretningens historie og ikke mindst om mødet med alle kunderne. I pausen serverer vi smags-prøver på ostene fra ostevognen J.S.J. Ostespecialiteter og et glas vin. Det er muligt at købe ekstra vin. Herefter fortæller Bjørn Jensen om ostene, deres tilblivelse, historie og så videre.

Ulla og Bjørn har i dag har solgt ostevognen til J.S.J. Ostespecialiteter ApS fra Tølløse, men man kan ofte stadig møde Bjørn i vognen.

Der bliver en mindre billetpris for foredraget også for medlemmerne, da der er forskellige udgifter forbundet med indkøb. For medlemmer af foreningen koster det 25 kr., mens prisen for ikke-medlemmer er 50 kr.

Tilmelding senest den 20.9.2018 til Lars Kjær på 51942006, til lkj@museerne.dk eller på Byarkivet.

 

Jubilæumsfest Køge Byarkivs Venner i samarbejde med Køge Amatørscene 

Kom til jubilæumsfest for Køge Byarkiv Venner
Tid: Tirsdag den 4.12.2018 kl. 18
Sted: Køge Amatørscene, Boholtevej 91, 4600 Køge

LÆS MERE OM DE SIDSTE DETALJER OG TILMELDING HER

I år kan “Køge Byarkivs Venner” fejre sit 75-års jubilæum. Foreningen ”Køge Byarkivs Venner”, blev stiftet som ”Køge-Fondens Venner”, den 4. december 1943 og ændrede navn for få år siden. 

Foreningens jubilæum fejres i et samarbejde med Køge Amatørscene, en anden af Køges gamle foreninger, stiftet i 1939. Vi byder i samarbejde på en sjov og anderledes aften, der vil byde på udpluk fra Amatørscenens rige repertoire, kabaret med sange fra de forskellige årtier og nedslag i Køges historie.

Arrangementet er stadig under planlægning. Sæt allerede nu et stort kryds i din kalender om aftenen den 4.12.2018, så du ikke går glip af denne oplevelse. 

Der bliver spisning i forbindelse med arrangementet og der er mulighed for at købe øl/vin/vand på aftenen. Nærmere information om jubilæumsarrangementet, køb af billetter og så videre følger i løbet af efteråret. Det vil blive meldt ud i forbindelse med at Køge Studier bliver sendt ud til medlemmerne. Hold også øje med hjemmesiden. Vi glæder os til at kunne give nærmere information om denne festlige og hyggelige aften så snart som muligt.

Foreningens formål er at yde økonomisk støtte til Køge-Fonden og at fremme kendskabet til Køge-Fondens virksomhed, bl.a. ved afholdelse af møder, foredrag mv. Køge Byarkivs Venner er således en støtteforening for Køge Byhistoriske Arkiv og Køge Fondens bevaringsarbejde.